Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/a/7/e/lisakall.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/a/7/e/lisakall.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Okategoriserade « Lisa´s blogg

Okategoriserade
Härlig helg!

Började helgen med mysigt fredagsbesök av jobbarkompis sen en supermysig kväll med mina bästa!

image

OCH sen på lördagen bar det av till smögen med girlsen! SÅÅ mysigt att bara få tjata av sig en masssa!
Å nu ikväll har jag rensat ut Hilmas garderob på 86/92 kläder!  Donnan börjar bli så stor!  Såå numera handlas det 98 i kläder till henne,  å i veckan rensade vi ut 110/116 hos sigrid så hon kör 122!!!  Går för fort!
Nu slappas det i soffan å man är redo för veckan som kommer!  Tjingeling

 


Åååå vilken dag! Skönt att äntligen sova!

Vi har en riktigt härlig liten fyra åring hemma nu!  Weijjhoo!  Underbar på många sätt men shit vad trotsigt det är nu!  Till och med så jag googlade å funderar på: är detta normalt! 

Fann detta mitt i prick!

http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?ID=49

4-6 år
En 4-åring är ofta en ängel borta och hemsk hemma. Det är precis som det ska vara. ”Lilla tonåren” brukar man kalla 6-årsåldern för. Rastlös, med myror i kroppen och tvära kast i humöret: gnäll, ilska, irritation och så plötsligt väldigt glad.

4-år är på många sätt en harmonisk ålder. Barnet är aktivt, nyfiket och roligt. Men runt 4 år kommer barnet in i en intensiv utvecklingsperiod och som vid all utveckling kan det också bli jobbigt. Det kan bli en kamp om makten hemma och till synes små motgångar kan göra barnet rasande. Nu är barnet inte lika lätt att avleda längre.

4-åringen har en bra självkänsla och tror på sin egen förmåga. Världen öppnar sig och barnet söker sig allt längre från mamma och pappa, men behöver förstås också den trygga basen hemma. Ena stunden stor och kapabel, nästa stund liten och mammig och pappig. Det är motsatsernas tid.

Kompisarna blir allt viktigare. Barnet lär sig ta hänsyn, samarbeta, kompromissa, vänta på sin tur och empatin vaknar. Förstår och vet allt mer, också om hot och faror och blir därför ofta mer ängsligt. Vågar till exempel inte gå på toa själv. Mörkrädsla och mardrömmar är vanligt liksom tankar på döden.

Kroppsligt händer också mycket. Vid 4 år försvinner det bebisrunda. Barnet lär sig behärska kroppen och övar på att gå balansgång och hoppa högt och långt. Så kallad växtvärk är vanligt. Det är svårt att vara stilla.

Puss min kära minitonåring!  Tur att du är bra gooo å underbar mellan bryten! 

💟💞👄💝💗

imageTack för idag! Någon som saknar?

image

Någon av dagens kalasgäster som saknar dessa?

image

 

Tack släkten för ett toppen kalas för lilla busfröt!

1 Comment more...

SIGRID 4 åR!!! Tiden går för fort!!!!

i lördags fyllde världens bästa tjeja år!!! Hipp Hipp HURRA bästa sigrid! Kalas med kompisarna vankades på lördagen!

  •  
  • Arkiv

  • Bra sida som tipsar om olika android-appar!


     
  • Copyright © 1996-2011 Lisa´s blogg. All rights reserved.
    iDream theme by Templates Next | Powered by WordPress